Γιατί χρειάζονται αναβάθμιση οι browsers

Γιατί χρειάζονται αναβάθμιση οι browsers

Γιατί πρέπει να αναβαθμίζω τακτικά τους browsers που χρησιμοποιώ? Με ενημερωμένους περιηγητές, έχω εύκολη πλοήγηση στο διαδίκτυο και ασφάλεια στον υπολογιστή μου.

Ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα ξεπερασμένα προγράμματα περιήγησης (browsers) που διαθέτει ο υπολογιστής μας, όπως ο Internet explorer, ο firefox, ο Google Chrome, η Opera:

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που παρουσιάζουν ξεπερασμένοι φυλλομετρητές

  • Μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας που επιτρέπουν σε κακόβουλες ιστοσελίδες να διαβάσουν τα αρχεία σας, να καταστρέψουν τα αρχεία σας, να κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε στο internet, όπως πχ του Facebook, των πιστωτικών σας καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, των emails και των φωτογραφιών σας, να μολύνουν τον υπολογιστή σας με ιούς, και πολλά άλλα.
  • Μπορεί να έχουν σφάλματα και περιορισμούς που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα όταν χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες
  • Μπορεί να κάνει τις ιστοσελίδες δύσχρηστες και να μην μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σωστά, όταν πχ θέλετε να διαβάσετε ένα άρθρο ή να κάνετε μια online αγορά.
  • Μπορεί να μην υποστηρίζουν ορισμένες ιστοσελίδες σύγχρονης κατασκευής, τις οποίες εσείς βλέπετε στην οθόνη σας "σπασμένες", δηλαδή δεν βλέπετε σωστά την εμφάνισή τους και δεν μπορείτε να δείτε ή να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που παρέχουν στους επισκέπτες του. Πολλές ιστοσελίδες (όπως το Facebook, το YouTube και το Gmail) έχoυν σταματήσει να υποστηρίζουν παλαιότερες εκδόσεις των browsers. Αν έχετε λοιπόν περιηγητή που είναι πολύ ξεπερασμένος, τότε μάλλον δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσετε ορισμένα ή όλα τα χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων αυτών.
Για τους λόγους αυτούς, αν θέλουμε σωστή και εύκολη περιήγηση στο internet προστατεύοντας παράλληλα τον υπολογιστή μας, θα πρέπει να ελέγχουμε τακτικά για ενημερώσεις και ποτέ να μην χρησιμοποιούμε πολύ παλαιότερες εκδόσεις περιηγητών (browsers). Αυτό δε σημαίνει ότι με το που βγαίνει μια καινούργια έκδοση του browser, τρέχουμε αμέσως να την αναβαθμίσουμε, γιατί καμιά φορά χρειάζεται να περιμένουμε και λίγο, γιατί η κάθε νέα έκδοση ενός προγράμματος, πιθανόν στην αρχή της να έχει και σφάλματα, όμως φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για τις νέες εκδόσεις και φροντίζουμε αν δεν έχουμε την τελευταία, τουλάχιστον να έχουμε την αμέσως προηγούμενη! Eιδικά όσοι χρησιμοποιούν τον Internet explorer, επειδή η Microsoft έχει σταματήσει να υποστηρίζει εκδόσεις πριν τον IE9, προτείνουμε σε όσους χρησιμοποιούν παλαιότερα προγράμματα περιήγησης, να τα αναβαθμίσουν σε ένα ασφαλέστερο και σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης. Προτείνουμε επίσης, να χρησιμοποιείτε γνωστούς browsers, όπως αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο μας, γιατί η χρησιμοποίηση άλλων browsers που δεν χρησιμοποιούνται συχνά από τον κόσμο, αργούν να βγάλουν νέες εκδόσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ενημερωμένοι.

Πως μπορείτε να αναβαθμίσετε τους browsers στον υπολογιστής σας

Ορισμένοι φυλλομετρητές (όπως Chrome και Firefox) έχουν "Αυτόματη ενημέρωση" ενεργοποιημένο στα χαρακτηριστικά τους από προεπιλογή Browsers, όπως το Safari και ο Internet Explorer από τα windows 10 που ενημερώνεται αυτόματα.

Με γρήγορες και απλές κινήσεις, προστατεύετε τον υπολογιστή σας και απολαμβάνετε εύκολη περιήγηση στο ίντερνετ!

Close Menu
×

Cart