Κατασκευή ιστοσελίδας WordPress ή κατασκευή Joomla? Τι ιστοσελίδα να φτιάξω?

Κατασκευή wordpress - Κατασκευή joomla, Σύγκριση wordpress - joomla, WordPress VS Joomla
Κατασκευή wordpress vs joomla
Οι ιστοσελίδες wordpress και joomla είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο δημοφιλείς κατασκευές ιστοσελίδων. Με χρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων wordpress όπως και στην κατασκευή joomla η εταιρία μας έχει στο ενεργητικό της αμέτρητα projects κατασκευής ιστοσελίδων στις πλατφόρμες joomla & wordpress. Δεδομένου ότι και τα δύο CMS (Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην Ελλάδα όπως και σε όλον τον κόσμο αφού επιτρέπουν στον χρήστη και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας να ανεβάζει περιεχόμενο χωρίς να χρειάζονται τεχνικές γνώσεις, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρεις τι να προτιμήσεις  κι αν πρέπει να φτιάξεις ιστοσελίδα wordpress η Joomla.

Ποιο λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδας να προτιμήσω

Και οι δύο πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων joomla & wordpress είναι γνωστές για την ευκολία χρήσης τους, την εκτεταμένη προσαρμογή τους με διάφορα πρόσθετα και την συχνή αναβάθμισή τους, αφού χιλιάδες developers ανά τον κόσμο, προσθέτουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι, κάνουν τα λογισμικά τα πιο δημοφιλή και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια επιχειρήσεις.
Αν και τα δύο λογισμικά έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα, είναι τόσο δυναμικά, ισχυρά και ευέλικτα που ανταποκρίνεται πλήρως σε μια άριστη κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας.
Ποιο όμως λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδας να προτιμήσεις, WordPress ή Joomla?

Σύγκριση WordPress vs Joomla - Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ WORDPRESS

Πλεονεκτήματα WordPress

 • Το WordPress έχει εύκολη χρήση. Θεωρείται το πιο εύκολο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου -CMS ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε χρήστης να ανεβάζει τα άρθρα του, χωρίς να χρειάζονται ειδικές γνώσεις.
 • Το WordPress είναι κατάλληλο για το blogging. Στο WordPress περιλαμβάνονται θέσεις για blog και για στατικές σελίδες, που το καθιστούν ιδανικό τόσο για blogging όσο και για εταιρική ιστοσελίδα.
 • Το WordPress έχει εύκολη και εύρυθμη επεκτασιμότητα. Το WordPress διαθέτει απεριόριστα πρόσθετα – plugins τα περισσότερα από κάθε άλλο λογισμικό, που μεταμορφώνουν την ιστοσελίδα σας, αφού διευκολύνουν την επέκταση της ιστοσελίδας με μια ποικιλία από διαφορετικά τόσο λειτουργικά χαρακτηριστικά όσο και αισθητικά-εφέ.
 • Μεγάλη Κοινότητα WordPress. Το wordpress είναι τόσο πολύ διαδεδομένο, που πολύ εύκολα θα βρείτε προγραμματιστή ή εταιρία κατασκευής wordpress για να σας υποστηρίξει.
 • To WordPress είναι ιδιαίτερα φιλικό στις μηχανές αναζήτησης. Αν και το WordPress δε διαθέτει σύστημα SEO για την προώθηση της ιστοσελίδας, με τα πρόσθετα που χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι developers στο SEO, το wordpress εύκολα εκτοξεύεται στις πρώτες σελίδες της Google.
 • Το WordPress αποδεικνύεται πιο οικονομικό μακροπρόθεσμα, γιατί ο χρήστης το ανανεώνει εύκολα.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ JOOMLA

Πλεονεκτήματα Joomla

 • Το Joomla έχει προηγμένη διαχείριση χρηστών και προσφέρει ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ελέγχου για τους χρήστες που διευκολύνει ιστοσελίδες με μεγάλες ομάδες χρηστών – αρθρογράφων.
 • Το Joomla διαθέτει προεγκατεστημένο σύστημα seo για την προώθηση της ιστοσελίδας στην βασική του μορφή βέβαια.
 • Το Joomla είναι ευέλικτο για την προβολή διαφορετικών τύπων περιεχομένου με στοιχεία και ενότητες μη τυποποιημένων τύπων περιεχομένου, που όμως χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο χρήστη.
 • Το Joomla διαθέτει πολλαπλά πρότυπα (templates) και επιτρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετικά πρότυπα στις σελίδες.
 • Το Joomla διαθέτει ενσωματωμένη πολυγλωσσική υποστήριξη στον πυρήνα, και δεν χρειάζεται πρόσθετο τρίτου μέρους.
 • Στο Joomla μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλαπλά πρότυπα (templates) διαφορετικά σε κάθε σελίδα.

Μειονεκτήματα WordPress

 • Το wordpress δε διαθέτει σύστημα seo και θα πρέπει να ανατεθεί σε έναν επαγγελματία η επιλογή του κατάλληλου πρόσθετου, το σετάρισμα και η εφαρμογή του, για την σωστή προώθηση της ιστοσελίδας.
 • Λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς του γίνεται στόχος κακόβουλων χρηστών λόγο στα απεριόριστα προσθέτων (plugins) του. Το wordpress μετρά τις περισσότερες εγκαταστάσεις από κάθε άλλη εφαρμογή και όπως είναι φυσικό, κάθε μηχανισμός του έχει μπει στο μικροσκόπιο των hackers για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κενών ασφαλείας. Δε θα πρέπει ο χρήστης να εγκαθιστά μόνος του πρόσθετα, αλλά να το αναθέτει σε μια εταιρία κατασκευής wordpress για να είναι σίγουρος τόσο για την αξιοπιστία τωνπρόσθετων, όσο και για το σωστό σετάρισμα και λειτουργία τους.
 • Αν και οι αναβαθμίσεις στο WordPress γίνονται πολύ εύκολα με ένα κλικ, η αναβάθμιση του θέματος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, γιατί μπορεί με αυτό το κλικ να διαλυθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας, γι΄αυτό και τις αναβαθμίσεις πρέπει να τις διαχειρίζεται μόνο ένας επαγγελματίας.
 • Έχει μικρή ταχύτητα στις ιστοσελίδες, λόγω του μεγάλου κώδικα που συνολικά ενσωματώνεται κατά την εκτέλεση της εφαρμογής του wordpress.

Μειονεκτήματα Joomla

 • Το Joomla διαθέτει μόνο έναν τύπο άρθρου, αυτόν που φτιάχνονται όλες οι σελίδες, δεν είναι φτιαγμένο για blogging καιτου προσθέτουμε θέσεις – άρθρα blog μέσω πρόσθετων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου.
 • Τα πρόσθετα SEO που ενισχύουν την προώθηση της ιστοσελίδας με επιλογές πέραν των βασικών που διαθέτει το joomla, είναι εξαιρετικά δύσxριστα για έναν απλό χρήστη
 • Είναι εξίσου ασφαλές με το wordpress και οι hackers χακάρουν περισσότερο τα plugins αλλά και τις παλαιές εκδόσεις joomla, Γι΄αυτό χρειάζεται να μην μένει χωρίς αναβάθμιση.
 • Η αναβάθμιση του joomla για να είναι σωστή θα πρέπει να είναι και επαγγελματική, δύσκολα μπορεί ένας χρήστης να αναβαθμίσει ςμόνος του μια ιστοσελίδα joomla.
 • Αν και οι αναβαθμίσεις στο WordPress γίνονται πολύ εύκολα με ένα κλικ, η αναβάθμιση του θέματος δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, γιατί μπορεί με αυτό το κλικ να διαλυθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας, γι΄αυτό και τις αναβαθμίσεις πρέπει να τις διαχειρίζεται μόνο ένας επαγγελματίας.
 • Το Joomla δεν είναι φτιαγμένο για blogging και του προσθέτουμε blog μέσω άλλων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου.

Ποια κατασκευή ιστοσελίδας να προτιμήσω τελικά

Η κατασκευή ιστοσελίδας wordpress όπως και η κατασκευή ιστοσελίδας joomla έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα.
Τι κατασκευή ιστοσελίδας να επιλέξω τελικά, WordPress ή Joomla?

Στη Make My Web είμαστε εξειδικευμένοι στην κατασκευή joomla & wordpress, αγαπάμε εξίσου και τα δυο λογισμικά και απογειώνουμε τις κατασκευές ιστοσελίδων που μας αναθέτουν στις δυο αυτές δυναμικές πλατφόρμες.

Για πολλά χρόνια δείχναμε περισσότερο προτίμηση στην κατασκευή ιστοσελίδων joomla, γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια το joomla ήταν πιο επαγγελματική πλατφόρμα για την κατασκευή επαγγελματική ιστοσελίδας και portal.

Τα τελευταία χρόνια όμως, το wordpress αναπτύχθηκε ταχύτητα με αποτέλεσμα να μπορείς να δημιουργήσεις σε wordpress από ένα απλό blog μέχρι το πιο δυναμικό portal, ενώ παράλληλα είναι πιο εύκολη η χρήση του, ίσως όχι τόσο για εμάς τους επαγγελματίες, αλλά για τους πελάτες μας που έχει κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη και μπορούν να ανανεώνουν εύκολα την ιστοσελίδα τους.

Γι΄αυτό παρατηρήσαμε ότι οι ιστοσελίδες που έχουμε φτιάξει σε wordpress επειδή χειρίζονται εύκολα από τους πελάτες μας, είναι πιο ανανεωμένες, πιο φρέσκες, πιο σύγχρονες, αντίθετα με τις ιστοσελίδες joomla που οι περισσότεροι πελάτες μας έχουν «εγκαταλείψει» στην αρχική του μορφή όπως τους παραδώσαμε την ιστοσελίδα.
Παρατηρήσαμε επίσης ότι πελάτες μας με ιστοσελίδες joomla μας αναθέτουν πολύ πιο εύκολα την ανανέωσή τους με άρθρα έναντι αμοιβής, ενώ πελάτες μας με ιστοσελίδες wordpress σπάνια θα πληρώσουν για να ανεβάσουν υλικό.
Αυτός είναι και ο λόγος που πριν από λίγα χρόνια εντάξαμε δυναμικά το wordpress στις κατασκευές μας ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες που να είναι πιο εύχρηστες και πιο οικονομικές στους πελάτες μας.

Η ενασχόληση με το wordpress έγινε εξειδίκευση και η δυναμική ανάπτυξης του wordpess με τα χιλιάδες πρόσθετα μας κέρδισε.
Ειδικά όταν τα πρόσθετα αυτά τα δουλεύουν επαγγελματίες με την εμπειρία μας στην κατασκευή και στην προώθηση ιστοσελίδων, μπορούν να απογειώσουν μια ιστοσελίδα.

Η διαπίστωση αυτή που για εμάς έγινε σαν αποτέλεσμα των πολλών εφαρμογών wordpress και η πίστη μας που πήγαζε από την ανάλογη εμπειρία ότι το wordpress είναι η ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση και το marketing μιας επιχείρισης, δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια. Εκτός από τις ιστοσελίδες των πελατών μας που φτιάχναμε στο wordpress θέλαμε να αλλάξουμε και το δικό μας site το makemyweb.gr από joomla σε wordpress.

Ανακατασκευή joomla σε wordpress

Πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις ριζικά ένα site και να το ανακατασκευάσεις σε άλλη πλατφόρμα?
Τεχνικά σχετικά εύκολο αφού δημιουργείς από την αρχή μια νέα ιστοσελίδα, από προώθηση όμως τι γίνεται? Θα διατηρήσει εύκολα τις κατατάξεις που είχε στις μηχανές αναζήτησης? Σίγουρα όχι, πρέπει να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή site για να μπορείς να προσδοκάς ότι δε θα πέσεις σε κατάταξη, όταν φυσικά έχεις ήδη καλή κατάταξη.

Και η makemyweb.gr ήταν ήδη στις πρώτες σελίδες της google στα μεγαλύτερα κλειδιά του κλάδου, όπως στα κατασκευη ιστοσελιδων και κατασκευη eshop.

Πήραμε το ρίσκο μας βάζοντας ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μας, το οποίο και κερδίσαμε!
Η ανακατασκευή ιστοσελίδας έγινε προσεκτικά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύσαμε το νέο site της makemyweb.gr σε wordpress. Η εμπειρία μας στο SEO μας έβγαλε νικητές σε μια μεγάλη μάχη και όχι μόνο διατηρήσαμε τις κατατάξεις μας σε πάνω από 800 κλειδιά στις μηχανές αναζήτησης, αλλά κερδίσαμε άμεσα και νέα.

Μετά από αυτήν την εμπειρία, αν και ξεκινήσαμε από το joomla, προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ανακατασκευή joomla σε wordpress και μπορείτε να μας εμπιστευτείτε για να χτίσουμε μαζί το νέο wordpress site σας, το νέο εταιρικό προφίλ που θα αυξήσει το μερίδιό σας στις ιντερνετικές αγορές.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Close Menu
×

Cart