Πως ανεβάζω φωτογραφίες σε ιστοσελίδες joomla

Πως ανεβάζω φωτογραφίες σε ιστοσελίδες joomla

Πως ανεβάζω φωτογραφίες σε ιστοσελίδες joomla? Που βρίσκω τις εικόνες μου στο joomla? Που αποθηκεύονται οι εικόνες μου στην ιστοσελίδα?

Online οδηγός για ανέβασμα εικόνων στο Joomla, Μαθαίνω τον Διαχειριστή Εικόνων

Όλες οι εικόνες μιας ιστοσελίδας joomla, ανεβαίνουν στον Διαχειριστή εικόνων και από κει μπορείτε μετά να τις εισάγετε στο άρθρο σας ή οπουδήποτε αλλού στην ιστοσελίδα σας. Ο Διαχειριστής εικόνων Joomla, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο γιατι σας βοηθάει στην αποθήκευση των εικόνων σας και στην επεξεργασία τους και ένας ιδιοκτήτης ιστοσελίδας joomla που θέλει να ανεβάζει μόνος του το υλικό του στο site, θα πρέπει να μάθει να τον χειρίζεται με άνεση γιατί θα τον χρησιμοποιεί συχνά.

Γι΄ αυτό σας δίνουμε αναλυτικές οδηγίες για να γνωρίσετε το περιβάλλον του Διαχειριστή Εικόνων και να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας με ευκολία!

Μαθαίνω να χρησιμοποιώ τον Διαχειριστή εικόνας Joomla

Πως μπαίνω στον Διαχειριστή εικόνας για να ανεβάσω/επεξεργαστώ τις εικόνες

ανεβάζω εικόνα σε άρθρο
 • Ανοίγω ένα οποιοδήποτε άρθρο ή κάνω δημιουργία νέου άρθρου
 • Κλικ το ποντίκι μου οπουδήποτε μέσα στον κειμενογράφο
 • Κλικ στο γαλάζιο εικονίδιο με την εικόνα (Εισαγωγή/Επεξεργασία εικόνας)
 • Ανοίγει παράθυρο με τον Διαχειριστή εικόνας (Image Manager)

Διαχειριστής εικόνας - Πως διαχειρίζομαι τις εικόνες μου

διαχειριστής εικόνων joomla- πως θα ανεβάσω φωτογραφίες στο joomla
 • Από τον Διαχειριστή εικόνας (Image Manager) ανεβάζω εικόνες και αρχεία και τα διαχειρίζομαι
 • Ο Διαχειριστής εικόνας χωρίζεται σε 2 τμήματα στο πάνω και κάτω τμήμα
 • Στο πάνω τμήμα με τίτλο Ιδιότητες εικόνας, βλέπω πληροφορίες για την εικόνα που έχω επιλεγμένη. Αναλυτικά θα τα δείτε στην επεξεργασία εικόνας.
 • Το κάτω τμήμα με τίτλο Περιηγητής αρχείων, δείχνει όλες τις εικόνες και τα αρχεία που έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα
 • Στην ίδια σειρά με τον τίτλο Περιηγητής αρχείων, τέρμα δεξιά, έχει ένα κίτρινο εικονίδιο με ένα γαλάζιο βέλος κ αν βάλω πάνω του το ποντίκι θα γράφει Μεταφόρτωση. Από το εικονίδιο Μεταφόρτωση ανεβάζω τις εικόνες μου
 • Παρατηρώ, ότι ο Περιηγητής αρχείων, είναι χωρισμένος σε 3 στήλες
 • Στην 1η στήλη "Φάκελοι" βλέπω όλους τους φακέλους που έχει η ιστοσελίδα μου και που μέσα έχουν όλες τις εικόνες και αρχεία που έχουν ανέβει στο site μου. Στις ιστοσελίδες κατασκευής makemyweb, θα βρείτε μέσα έτοιμους τους φακέλους, που άλλοι περιέχουν demo εικόνες και άλλοι είναι άδειοι, έτοιμοι για να ανεβάσετε τις εικόνες σας. Αν κάνω κλικ σε έναν φάκελο, ανοίγει και βλέπω αναλυτικά τις εικόνες/αρχεία που περιέχει στην 2η στήλη
 • Στην 2η στήλη "Όνομα" άρα βλέπω τα ονόματα των εικόνων/αρχείων που έχει μέσα ο κάθε φάκελος που έχω ανοίξει (με κλικ). Αν κάνω κλικ σε μια εικόνα, παρατηρώ ότι μαρκάρεται με σκούρο φόντο και δίπλα στην 3η στήλη βλέπω λεπτομέρειες της εικόνας που έχω κλικάρει.
 • Στην 3η στήλη "Λεπτομέρειες" βλέπω λοιπόν, τις λεπτομέρειες μιας εικόνας αφού έχω κάνει κλικ πάνω της στην 2η στήλη. Βλέπω την εικόνα μου σε μικρογραφία, το μέγεθος της εικόνας ή του αρχείου (βάρος-όγκος) και τις διαστάσεις εικόνας (Πλάτος Χ Ύψος) Όταν είναι κλικαρισμένη μια εικόνα, τότε μπορώ να την επεξεργαστώ δηλαδή να τη διαγράψω, να την αντιγράψω κλπ από τα αντίστοιχα εικονίδια στο τέλος της 3ης στήλης

Πως ανεβάζω φωτογραφίες στην ιστοσελίδα

Βήμα 1 - Προετοιμασία εικόνας για ιστοσελίδα

 • Πριν ανεβάσω εικόνα στην ιστοσελίδα μου την προετοιμάζω κατάλληλα για το web, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας
 • Τη φτιάχνω στη μορφή που πρέπει(jpg,png)σύμφωνα με τις οδηγίες μου, ανάλογα το πακέτο ιστοσελίδας που έχω αγοράσει.
 • Την επεξεργάζομαι στο κατάλληλο μέγεθος, ανάλογα με την θέση που θα τη βάλω
 • Φροντίζω η ανάλυση της εικόνας μου να είναι σύμφωνη για το web
 • Δίνω μεγάλη προσοχή στην σωστή προετοιμασία εικόνας, γιατί αν δεν τηρήσω αυτούς τους κανόνες, θα γεμίσει ο χώρο φιλοξενίας μου και ίσως αναγκαστώ να αυξήσω πακέτο φιλοξενίας, και επιπλέον οι εικόνες που δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το internet, θα κάνουν το site μου να "σέρνεται", και ένα αργό site δεν θα αρέσει στους επισκέπτες σας, αλλά ούτε και στις μηχανές αναζήτησης, που δίνουν μεγάλη σημασία και στον όγκο και μέγεθος των εικόνων σας, αλλά και στην ταχύτητα του site σας, για να σας δώσουν μαι καλή κατάταξη και να σας βρίσκουν εύκολα οι χρήστες του διαδικτύου.
Στο άρθρο μας Προετοιμασία εικόνων για ιστοσελίδες σε 3 βήματα - Online πρόγραμμα εικόνων θα βρείτε αναλυτική βοήθεια για τη σωστή προετοιμασία των φωτογραφιών σας!

Βήμα 2 - Επιλέγω που θα ανεβάσω την εικόνα μου

Ανεβάζω εικόνα στο Joomla - Υποστήριξη ιστοσελίδων joomla
 • Για να ανεβάσω φωτογραφίες στην ιστοσελίδα μου, μπαίνω στον Διαχειριστή εικόνας
 • Δουλεύω στο κάτω τμήμα Περιηγητής αρχείων
 • Στην στήλη "Φάκελοι" κλικ στον φάκελο που θα ανεβάσω την εικόνα μου για να για να ανοίξει ο φάκελος. Αν ο φάκελος που άνοιξα έχει μέσα εικόνες, τις βλέπω στη μεσαία στήλη "Όνομα" με τα ονόματά τους και εκεί θα δω μετά την εικόνα που θα ανεβάσω.
 • Αν έχω δικαίωμα δημιουργίας φακέλων (ανάλογα με τα δικαιώματα που έχει ο χρήστης στην ιστοσελίδα) αν δεν με εξυπηρετούν οι φάκελοι που υπάρχουν ήδη στο site μου, φτιάχνω νέο φάκελο εικόνων από το εικονίδιο με τον φάκελο δίπλα στο κίτρινο (πριν) εικονίδιο της μεταφόρτωσης πάνω από την 3 στήλη Λεπτομέρειες. Με κλικ στο εικονίδιο φάκελος, ανοίγει παραθράκι και εκεί πέπει να γράψω το όνομα του φακέλου μου σε μικρά λατινικά πχ kriti-hotel και αφού μετά θα κάνω κλικ στον φάκελο που έφτιαξα για να ανοίξει, ώστε να ανεβάσω σε υτόν την εικόνα μου.
 • Πάνω από την 3η στήλη με τις Λεπτομέρειες, κάνω κλικ στο κίτρινο εικονίδιο Μεταφόρτωση
 • Ανοίγει η καρτέλα Μεταφόρτωση για να ανεβάσω την εικόνα μου στην ιστοσελίδα

Βήμα 3 - Ανέβασμα εικόνας στην ιστοσελίδα - Μεταφόρτωση

Ανεβάζω εικόνα στο Joomla - Υποστήριξη ιστοσελίδων joomla
 • Στην καρτέλα Μεταφόρτωση, κάνω κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση με τον φακό και ανοίγει για να βρω την εικόνα που έχω αποθηκευμένη στον υπολογιστή μου.
 • Μόλις βρω την εικόνα που θέλω να ανεβάσω (αφού πρώτα την έχω προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες) κάνω κλικ πάνω στην εικόνα και κλικ στο άνοιγμα (ανεβαίνει επίσης και με διπλό κλικ πάνω στην εικόνα χωρίς άνοιγμα)
 • Βλέπω τώρα μέσα στην καρτέλα ότι γράφει το όνομα της εικόνας που ανεβάζω και δίπλα έχι το εικονίδιο της διαγραφής (Χ) ώστε αν ανέβασα από λάθος άλλη ή το μετάνιωσα, μπορώ εδώ να τη διαγράψω και να μην την ανεβάσει στην ιστοσελίδα.
 • Προσοχή μην ανεβάσετε εικόνα με όνομα στα ελληνικά. Θα σας τη δείξει με περίεργους χαρακτήρες, δε θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά ούτε και να τη διαγράψετε, αν δεν έχετε πλήρη πρόσβαση στην διαχείριση της ιστοσελίδας σας. Θα παραμείνει στην ιστοσελίδα, θα σας μπερδεύει γιατί θα την βλέπετε ως αρχείο, θα πιάνει χώρο στον sever και πολύ πιθανόν να φαίνεται online στο site σας μια πολύ μικρή μονόχρωμη εικονίτσα, χαλώντας την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας.
 • Αν έχω επιλέξει τη σωστή εικόνα, πατάω το 2ο κουμπί Μεταφόρτωση και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το κόκκινο εικονίδιο της διαγραφής γίνεται πράσινο, η καρτέλα Μεταφόρτωση έχει κλείσει και με έχει μεταφέρει αυτόματα, στον Διαχειριστή εικόνας στον φάκελο που είχα επιλέξει (ανοίξει) για να ανεβάσω την εικόνα μου.
 • Με την διαδικασία αυτή, ανεβάζω όλες τις εικόνες που θέλω να χρησιμοποιήσω στην ιστοσελίδα μου

Τώρα που έχετε ανεβάσει τις εικόνες σας στους φακέλους σας στον Διαχειριστή εικόνων, είναι έτοιμες και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στα άρθρα της ιστοσελίδας σας ή στα ενθέματα (modules) που χρειάζονται εικόνες, όπως το slider, η photo gallery κ.α.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Close Menu
×

Cart