1.Συλλογή Πληροφοριών
Η makemyweb.gr σχεδίασε την ιστοσελίδα της έτσι ώστε οι πελάτες της να μπορούν να την επισκέπτονται χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους εκτός αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας makemyweb.gr, να μας παρέχουν προσωπικά τους δεδομένα μόνο στη περίπτωση που θέλουν να παραγγείλουν προϊόντα, να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας ή να στείλουν μήνυμα στη makemyweb.gr μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
1 1Στοιχεία που συλλέγονται από τον πελάτη:
Α. Κατά την εγγραφή του πελάτη για να λαμβάνει ενημερώσεις μέσω email από την makemyweb.gr ζητείται μόνο η ηλεκτρονική του διεύθυνση.
Β. Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας για να στείλει ο πελάτης μήνυμα στην makemyweb.gr ζητείται μόνο η ηλεκτρονική διεύθυνση και ένα σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας.
Γ. Κατά την εγγραφή του στο eshop ιστοσελίδων, ζητείται μόνο το όνομα και η ηλεκτρονική διεύθυνση
Δ. Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας υπηρεσιών/προϊόντων της ιστοσελίδας μας, ζητούνται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τιμολόγησης, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνο επικοινωνίας. Αν τα στοιχεία τιμολόγισης αφορούν ελεύθερο επαγγελματία, επιχείριση ή εταιρία, ζητάμε επιπλέον την δραστηριότητα – αντικείμενο της επιχείρισης, ΑΦΜ & ΔΟΥ. Παράλληλα ζητάμε εθελλοντικά επιπρόσθετα στοιχεία που ίσως χρειαστούμε για να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας όπως έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Σε καμία περίπτωση δε ζητάμε αριθμό πιστωτικής κάρτας.
1.2 Χρήση των πληροφοριών
Η makemyweb.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας εγγραφής στο eshop, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την παράδοση της παραγγελίας, για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από την makemyweb.gr, για τις ειδικές προσφορές της makemyweb.gr.
1.3 IP Διευθύνσεις
H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο internet και στη συνέχεια στην makemyweb.gr αξιοποιείται αποκλειστικά για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων και την ασφάλεια των συναλλαγών.
2. Cookies
H makemyweb.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας της, για να προσφέρει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση. Τα cookies χρησιμοποιούνται από την makemyweb.gr μόνο για να αναγνωρίσουν ότι μπαίνετε στο site, ώστε να μη χρειάζεται να σας ζητείτε κωδικός σε όλες τις σελίδες που περιλαμβάνουν συναλλαγή στοιχείων και να σας αναγνωρίζουμε όταν εισέρχεστε στο site. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, χωρίς να προκαλούν βλάβη στον υπολογιστή του χρήστη και διαγράφονται αυτόματα σε κάθε έξοδό σας από την ιστοσελίδα της makemyweb.gr.
Τρίτοι προμηθευτές (third party vendors), συμπεριλαμβανομένης της Google, μπορούν να εμφανίζουν διαφημίσεις της makemyweb.gr σε ιστοτόπους στο διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό, η makemyweb.gr και τρίτοι προμηθευτές (third party vendors) συμπεριλαμβανομένης της Google, μπορούν να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωση, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του χρήστη στην ιστοσελίδα makemyweb.gr καθώς και για ενέργειες επαναληπτικού marketing (Remarketing). Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τέτοια χρήση των cookies από την Google, εδώ. Μπορείτε, ακόμη, να εξαιρεθείτε από τη χρήση cookies από προμηθευτές τρίτου μέρους με μια επίσκεψη στη σελίδα εξαίρεσης της Πρωτοβουλίας διαφημιστικού δικτύου.
3 Διόρθωση, Τροποποίηση ή Διαγραφή Πληροφοριών
Η makemyweb.gr επιτρέπει στον πελάτη να αλλάζει,διορθώνει, συμπληρώνει ή να διαγράφει δεδομένα και πληροφορίες που έχει εισάγει στη makemyweb.gr. Εάν o πελάτης επιλέξει να διαγράψει μια πληροφορία, η makemyweb.gr θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία άμεσα από τα αρχεία της. Για τη προστασία και την ασφάλεια του πελάτη, η makemyweb.gr θα προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι πράγματι το ίδιο πρόσωπο με τον πελάτη. Για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει κατά την επεξεργασία/αλλαγή στοιχείων του πελάτη ή την πρόσβασή του στην ιστοσελίδα, μπορεί να επικοινωνήσει με τη makemyweb.gr μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας.
4.Newsletters – Ενημερωτικά δελτία
Τα newsletters τα οποία λαμβάνει ο πελάτης με την εγγραφή του στην ιστοσελίδα ή στις λίστες παραληπτών newsletter (maillist), αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της makemyweb.gr και ως εκ τούτου προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων.
Ο πελάτης κατά την εγγραφή του στην ιστοσελίδα με οιανδήποτε τρόπο, αποδέχεται ότι συναινεί στο να λαμβάνει ενημερωτικά δελτία από τη makemyweb.gr.
Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει ή όχι να λαμβάνει ενημερωτικά δελτία από τη makemyweb.gr στέλνοντας το αίτημά του μέσω της φόρμας επικοινωνίας του site μας.
Η makemyweb.gr διατηρεί το δικαίωμα μη εγγραφής κάποιου προσώπου στις λίστες παραληπτών ή και την διαγραφή του από αυτές.
5. Εξωτερικοί Σύνδεσμοι
Ο διαδικτυακός τόπος makemyweb.gr μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους (links) ή διαφημιστικά banners προς άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι ελέγχονται από τρίτους φορείς. Η makemyweb.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η εταιρία για το περιεχόμενό τους ή την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων τους, ούτε εγγυάται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται εκεί. Η makemyweb.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλης φύσεως βλάβη υποστεί ο χρήστης που ακολουθεί αυτούς τους συνδέσμους. Ο πελάτης (επισκέπτης/χρήστης) της ιστοσελίδας οφείλει να απευθυνθεί απ’ευθείας στους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων ιστοχώρων, οι οποίοι και φέρουν αποκλειστική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ο πελάτης με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία επιλέγει αν θα περιηγηθεί ή όχι στις σελίδες των διαδικτυακών τόπων στις οποίες ενδέχεται η makemyweb.gr να παραπέμπει.
6 Ασφάλεια συναλλαγών
6.1 Η makemyweb.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία του πελάτη, είναι ασφαλείς και απόρρητες.
Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιεί ο πελάτης μέσω της www.makemyweb.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.
6.1.2 Η makemyweb.gr.gr δεν ζητά δεδομένα πιστωτικών καρτών ούτε τραπεζικών λογαριασμών από τους πελάτες. Οι πληρωμές γίνονται με αναδρομολόγηση σε ασφαλείς ιστοσελίδες με κρυπτογράφηση SSL, όπως το paypal.com ή με κατάθεση σε λογαριασμό Τραπέζης.
6.1.3 Για να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων μέσω της ιστοσελίδας της, η makemyweb.gr χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Sockets Layer) που είναι ο πλέον αξιόπιστος φορέας για την ασφάλεια συναλλαγών μέσω του internet, σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτή την τεχνολογία, κάθε στοιχείο που καταχωρείτε στην ιστοσελίδα makemyweb.gr κωδικοποιείται πριν βγει online και σε συνέχεια διερευνάτε η αυθεντικότητα του μηνύματος και του server.
6.1.4 Επίσης προσωπική ασφάλεια αποτελεί ο Κωδικός Χρήστη (password) που δίνετε όταν γίνεστε μέλος της www.makemyweb.gr. Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δοθεί το Όνομα Χρήστη και ο Κωδικός Χρήστη. Για αυτό το λόγο, ο πελάτης πρέπει να δημιουργεί ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να προστατεύει καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων.
6.2. Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος της makemyweb.gr επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:
Αναγνώριση Πελάτη
Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του πελάτη στην ιστοσελίδα είναι δύο: το Όνομα Χρήστη (Username) και ο Κωδικός Χρήστη (Password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρεί ο πελάτης, παρέχεται πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά του στοιχεία. Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζετε τον Κωδικό Χρήστη όσο συχνά επιθυμείτε. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία σας είναι ο ίδιος ο πελάτης μέσω των προαναφερόμενων κωδικών και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτα πρόσωπα. Στην περίπτωση απώλειας ή διαρροής τους θα πρέπει ο πελάτης να προβεί στην άμεση ειδοποίηση μας, αλλιώς η makemyweb.gr, δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Η makemyweb.gr με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεται ο πελάτης. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας μέσω της ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.
6.3 Απόρρητο Συναλλαγών
Η makemyweb.gr θεωρεί την τήρηση του απορρήτου αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον πελάτη/συνδρομητή στην makemyweb.gr μέσω της ιστοσελίδας της είναι εμπιστευτικές και η makemyweb.gr έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα:
1. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, όπως πχ για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
2. Η makemyweb.gr δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν υπάρχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τον πελάτη ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής, που στην περίπτωση αυτή η makemyweb.gr συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.
3. Στην περίπτωση που η makemyweb.gr χρησιμοποιεί τρίτους για την οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών ή υποστήριξη των συστημάτων και υπηρεσιών της, απαιτεί από αυτούς να παρέχουν στους πελάτες το επίπεδο ασφαλείας και απορρήτου που αναφέρεται στην παρούσα.
4. Ο πελάτης μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για εκείνον καθώς και την διόρθωσή τους σε περίπτωση που μπορεί να τεκμηριώσει την ύπαρξη λάθους.
5. Για την ασφάλεια του πελάτη, θα πρέπει και ο ίδιος να χειρίζεται όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα.
6.4 Προστασία Προσωπικών δεδομένων
H makemyweb.gr διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων του πελάτη και δε δύναται να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Η makemyweb.gr διατηρεί αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία, τα οποία συμπληρώνει ο πελάτης στην ιστοσελίδα ή αποστέλλει αποκλειστικά για λόγους επικοινωνίας, ενημέρωσης, οικονομικούς και φορολογικούς. Ο πελάτης μπορεί να επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.
6.4.1 H makemyweb.gr είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχει αποστείλει ο πελάτης για λόγους στατιστικούς, οικονομικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών – πληροφοριών της.
6.4.2 Κατά την επίσκεψη του πελάτη στις σελίδες της ιστοσελίδας makemyweb.gr και προκειμένου να παραγγείλει προϊόντα ή και υπηρεσίες, αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα και υπηρεσίες μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, κλπ.). Tα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του makemyweb.gr, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.
6.4.3 Το ηλεκτρονικό κατάστημα makemyweb.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα ο πελάτης είναι εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία της makemyweb.gr τα οποία μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης, διαγράφονται. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνει ο πελάτης στο ηλεκτρονικό κατάστημα της makemyweb.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό, την ΕΕΤΤ και το ΙΤΕ, ή συνεργαζόμενες με την makemyweb.gr επιχειρήσεις/εταιρίες, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Η εκ μέρους του πελάτη προσκόμιση προσωπικών δεδομένων, σημαίνει ότι συναινεί ώστε τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους, εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Η makemyweb.gr απαιτεί από τους υπαλλήλους, συνεργάτες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του να παρέχουν στον πελάτη της makemyweb.gr το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στοιχεία του αρχείου κοινοποιούνται στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο Πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.
Close Menu
×

Cart