Προετοιμασία εικόνων για ιστοσελίδες σε 3 βήματα – Online πρόγραμμα εικόνων

Προετοιμασία εικόνων για ιστοσελίδες σε 3 βήματα – Online πρόγραμμα εικόνων

Πως προετοιμάζω εικόνες για ιστοσελίδες? Online πρόγραμμα δωρεάν επεξεργασίας εικόνων – Φτιάξε μέγεθος, μορφή και ποιότητα εικόνας σε 3 βήματα προετοιμασίας φωτογραφίας για ιστοσελίδα wordpress, joomla, eshop.

Τι προετοιμασία χρειάζονται οι φωτογραφίες, για να ανέβουν στην ιστοσελίδα

Ότι ιστοσελίδα κι αν έχω, είτε είναι wordpress, joomla ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπως woocomerce, opencart, prestashop κ.α, για να ανεβάσω τις φωτογραφίες μου στην ιστοσελίδα, χρειάζονται πρώτα μια επεξεργασία, για να γίνουν:

 • Στο σωστό μέγεθος εικόνας: Οι περισσότερες εικόνες που διαθέτουμε, είτε τις αγοράζουμε, είτε τις τραβάμε με φωτογραφική μηχανή ή κινητό, είναι πάντα σε μεγαλύτερο μέγεθος από τα μεγέθη εικόνων που απαιτούνται για να δείχνουν όμορφες στο site μας, αλλά και για να λειτουργεί η ιστοσελίδα στην σωστή ταχύτητα και να μη «σέρνεται» το site μας, γιατί οι μεγάλες σε μέγεθος και όγκο εικόνες, κάνουν το site μας να δυσλειτουργεί, αυξάνοντας επιπλέον τον χώρο φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να μας κοστίζει η φιλοξενία περισσότερα χρήματα.
 • Στη σωστή μορφή εικόνας: Οι εικόνες που ανεβάζουμε στις ιστοσελίδες, συνηθίζεται να έχουν τη μορφή jpg, δηλαδή, θα τις δούμε αποθηκευμένες με το όνομα onoma-eikonas.jpg, αντί άλλης μορφής όπως .png, .gif κ.α. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εικόνες jpg, είναι πιο ελαφριές και προσαρμόζονται καλύτερα στις ιστοσελίδες, χωρίς να αυξάνουν περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται το web hosting. Αντίθετα, οι εικόνες .png, είναι πολύ βαρύτερες σε όγκο, γι΄αυτό και τις χρησιμοποιούμε με προσοχή. Οι png εικόνες, χρησιμοποιούνται όταν έχουμε εικόνες με διαφάνεια, όπως συχνά συνηθίζεται στα λογότυπα. Αν λοιπόν δεν εξυπηρετεί σκοπό διαφάνειας, τότε την μετατρέπουμε σε jpg μορφή.

Πως μπορώ να αλλάξω το μέγεθος εικόνας, τη μορφή και την ποιότητα για να την ανεβάσω σε ιστοσελίδα

Ακόμα κι αν δεν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε το κομπιούτερ, σας παρουσιάζουμε σε 3 εύκολα βήματα, τι θα κάνετε για να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων για την ιστοσελίδα σας. Η διαδικασία αλλαγής μεγέθους εικόνας, θα γίνει παιχνίδι, ακόμα και στους πιο αρχάριους χρήστες!

Επεξεργασίας μεγέθους εικόνας σε δωρεάν online πρόγραμμα εικόνων σε 3 βήματα

Βήμα 1. Ανοίγω το πρόγραμμα εικόνων και ανεβάζω την φωτογραφία μου

 • Ανοίγω το δωρεάν online πρόγραμμα εικόνων pixlr.com εδώ
 • Αν το ανοίξετε από δω, θα ανοίξει σε διπλανή καρτέλα στον browser και έτσι θα μπορείτε να αλλάζετε τις καρτέλες και να διαβάζετε τις οδηγίες, ενώ παράλληλα φτιάχνετε την εικόνας σας
 • Κλικ στο ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ και ανεβάστε μια εικόνα από αυτές που έχετε στον υπολογιστή σας
Online επεξεργασία εικόνας - Βήμα 1

Βήμα 2. Πως αλλάζω το μέγεθος εικόνας - φωτογραφίας

Βήμα 2. Πως αλλάζω το μέγεθος εικόνας - φωτογραφίας
 • Τώρα που ανέβασα την εικόνα μου, θέλω να της αλλάξω το μέγεθος
 • Στην κορυφή του προγράμματος (ψηλά στην αρχή), βλέπω τη βασική οριζόντια γραμμή εργαλείων-μενού. Η 3η λέξη-μενού, είναι Εικόνα.
 • Κλικ στο μενού Εικόνα και από αυτά που θα ανοίξουν κλικ στο πρώτο Μέγεθος εικόνας και ανοίγει μια μικρή καρτέλα με το Μέγεθος εικόνας.
 • Εδώ βλέπω πόσα pixels (px) είναι η εικόνα μου και της αλλάζω όσο θέλω το μέγεθος.
 • Αν δε θέλω να παραμορφωθεί η εικόνα μου αλλάζοντας μόνο το πλάτος ή μόνο το ύψος, αλλά θέλω να τη μικρύνω διατηρώντας όμως την αναλογία των διαστάσεων, τότε ελέγχω να είναι κλικαρισμένη η εντολή περιορισμένες αναλογίες, αλλιώς την ξεκλικάρω.
 • Αλλάζω το πλάτος της εικόνας μόνο ή μόνο το ύψος, ανοίγοντάς το από το βελάκι και τραβώντας (σέρνοντας) την μικρή μπάρα μέχρι να βρω το μέγεθος που θέλω)
 • Παρατηρώ ότι αν αλλάξω πχ το πλάτος, αλλάζει αυτόματα και το ύψος διατηρώντας την αναλογία της την εικόνα
 • Κλικ στο ΟΚ και η φωτογραφία σας έχει αλλάξει μέγεθος!
Αλλάζω μέγεθος στην εικόνα

Βήμα 3. Αποθήκευση εικόνας στη σωστή μορφή και ποιότητα για το interneτ

Βήμα 3. Αποθήκευση εικόνας στη σωστή μορφή και ποιότητα για το interneτ
 • Πάω ψηλά στην βασική γραμμή με τα μενού-εργαλεία, κλικ στο πρώτο Αρχείο και κλικ στο Αποθήκευση και ανοίγει η καρτέλα Αποθήκευσης
 • Στην επιλογή Μορφοποίηση, επιλέγω JPEG(Καλό για περισσότερες φωτογραφίες)
Μορφοποίηση εικόνας
 • Στην επιλογή Ποιότητα, σέρνω τη μπάρα στο 60-65 που είναι καλύτερο για το web
 • Κλικ στο ΟΚ και αποθηκεύω την φωτογραφία στον υπολογιστή μου
 • Προσέχω: Κατά την αποθήκευση της εικόνας στον υπολογιστή μου, γράφω διαφορετικό όνομα για να μην αντικαταστήσει την πρωτότυπη εικόνα μου. Πάντα κρατάω την πρωτότυπη εικόνα στο αρχικό της μέγεθος και όποια αλλαγή της κάνω, την αποθηκεύω με άλλο όνομα.

Σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

Αν σας βοήθησε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στα Social Media!

Close Menu
×

Cart