Πως βάζω φωτογραφία σε άρθρο ιστοσελίδας joomla

Πως βάζω φωτογραφία σε άρθρο ιστοσελίδας joomla

Θέλω μαζί με το κείμενο στο άρθρο μου να βάλω και φωτογραφία. Πως θα τοποθετήσω μια εικόνα στο άρθρο μου? Πως να αλλάξω την εικόνα που έχω στο άρθρο μου με μια άλλη φωτογραφία? Αναλυτικές οδηγίες για να βάλεις στο άρθρο σου όσες εικόνες θέλεις και να τις αλλάζεις με μεγάλη ευκολία! Για να βάλω μια εικόνα στο άρθρο μου ή σε ένα module, θα πρέπει να γνωρίζω τη διαδικασία να ανεβάζω εικόνες στην ιστοσελίδα μου, γιατί πρώτα τις ανεβάζω στον Διαχειριστή εικόνων και μετά τις εισάγω στο άρθρο μου ή όπου αλλού θέλω στην ιστοσελίδα μου. Το 1ο βήμα λοιπόν, είναι να έχω διαβάσει το σχετικό άρθρο Πως ανεβάζω φωτογραφίες σε ιστοσελίδες joomla και με τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για την εισαγωγή εικόνων στα άρθρα, θα γίνει παιχνίδι η εισαγωγή εικόνας στο άρθρο σου και θα μπορείς να βάζεις ή να αλλάζεις εικόνες γρήγορα και εύκολα!

Πως βάζω εικόνα σε άρθρο – Εισαγωγή εικόνας σε κείμενο joomla

Εισαγωγή εικόνας σε άρθρο ιστοσελίδας - Βήμα 1

Ανεβάζω φωτογραφία σε άρθρο joomla
  • Έχω ήδη ανεβάσει στην ιστοσελίδα την εικόνα ή τις εικόνες που θέλω να τοποθετήσω στο άρθρο μου.
  • Ανοίγω το άρθρο μου και βάζω το ποντίκι στο σημείο που θέλω να εισάγω την εικόνα μου πχ στην αρχή του άρθρου πριν το κείμενο.
  • Κλικ στο εικονίδιο εικόνας (Εισαγωγή/επεξεργασία εικόνας) για να ανοίξει ο Διαχειριστής εικόνας.

Εισαγωγή εικόνας σε άρθρο ιστοσελίδας - Βήμα 2

Εισαγωγή εικόνας σε άρθρο joomla
  • Στον Διαχειριστή εικόνας, ανοίγω τον φάκελο που έχει μέσα την εικόνα (κλικ). Αφού ανοίξει ο φάκελος, στην μεσαία στήλη Όνομα, κάνω κλικ πάνω στην εικόνα που θέλω να εισάγω στο άρθρο, την ελέγχω στις λεπτομέρειες για να είμαι σίγουρος ότι είναι η σωστή εικόνα κ πατάω το κουμπί Εισαγωγή και την εισάγει και την τοποθετεί στο σημείο που είχα βάλει το ποντίκι μου στο άρθρο.
  • Αποθήκευση

Πως αλλάζω την εικόνα άρθρου με άλλη φωτογραφία

Πως αλλάζω εικόνα σε άρθρο joomla

  • Αν έχω ήδη βάλει μια εικόνα στο άρθρο μου και θέλω να την αλλάξω, κλικ πάνω στην εικόνα άρθρου να μαρκαριστεί και κλικ στο εικονίδιο για να ανοίξει ο Διαχειριστής εικόνων.
  • Βρίσκω ή ανεβάζω την εικόνα που θέλω και αυτή τη φορά (επειδή έχω κλικάρει την εικόνα στο άρθρο μου) το μεσαίο κουμπί στο τέλος αντί για Εισαγωγή γράφει Ενημέρωση και με κλικ, αλλάζει την εικόνα μου με τη νέα που έχω επιλέξει.
  • Αποθήκευση

Με αυτή την εύκολη διαδικασία με 2 κλικ, τοποθετώ εικόνες στα άρθρα μου και τις αλλάζω εύκολα όσο συχνά θέλω!

Με τα ίδια ακριβώς βήματα, βάζω εικόνα και στα ενθέματα (modules)html, δηλαδή τα ενθέματα που έχουν τον ίδιο κειμενογράφο όπως έχω στα άρθρα και έτσι μπορώ εύκολα να προσθέσω εικόνες, αν πχ το site μου έχει πλαϊνή στήλη και θέλω να προβάλλω κάποιες εικόνες μου.

Αν σας βοήθησε αυτό το άρθρο, χαρίστε μας τη βαθμολογία σας 🙂

Close Menu
×

Cart